دلیل روشن شدن چراغ باطری

دلایل روشن شدن چراغ باطری

اسفند 20, 1403

خانه » دلیل روشن شدن چراغ باطری

آخرین دیدگاه‌ها

دیدگاهی برای نمایش وجود ندارد.

دلیل روشن شدن چراغ باطری چیست + راهکارها

روشن شدن چراغ باتری خودرو می‌تواند نشان‌دهنده‌ مشکلات جدی در سیستم الکتریکی خودرو باشد که نیازمند توجه فوری است. این چراغ معمولاً به دلایلی همچون خرابی دینام، شل شدن یا پارگی تسمه دینام، سولفاته شدن سر باتری یا محکم نبودن کابل‌های باتری روشن می‌شود.

بی‌توجهی به این هشدار ممکن است منجر به تخلیه کامل باتری و توقف ناگهانی خودرو در میانه‌ راه شود. درک دلیل روشن شدن چراغ باطری و اقدام به موقع برای رفع آن، می‌تواند از بروز مشکلات جدی‌تر و هزینه‌های بالاتر جلوگیری کند.

علت روشن شدن چراغ باطری

دلایل روشن شدن چراغ باطری

روشن شدن چراغ هشدار باتری پس از هر بار روشن کردن خودرو کاملا عادی است. در صورتی که چراغ هشدار پس از گذشت چند ثانیه همچنان روشن ماند و خاموش نشد؛ در نتیجه مشکلی وجود دارد. برخی از  دلایل روشن شدن چراغ باطری به شرح زیر هستند که در زمان عیب یابی، مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

ضعف باتری خودرو به عنوان دلیل روشن شدن چراغ باطری

باتری خودرو‌ها از صفحات دی‌اکسید سرب و سرب اسفنجی تشکیل شده‌اند. با گذشت زمان، این احتمال وجود دارد که خوردگی و نشتی الکترولیت در باتری به وجود بیاید.

  • راهکار رفع مشکل

در چنین شرایطی و با ضعیف شدن باتری، تنها راه شما، تعویض آن است.

پارگی یا شل شدن تسمه دینام

این تسمه، نقش بسیار مهمی داشته‌ و انرژی مکانیکی را از سمت موتور به دینام می‌رساند. در صورتی که این تسمه شل یا پاره شود؛ در نتیجه انتقال نیرو نیز به درستی انجام نخواهد شد‌. گذر زمان در نهایت موجب ترک خوردن و پارگی تسمه دینام می‌شود‌. اگر دلیل روشن شدن چراغ باطری، تسمه دینام باشد؛ در نتیجه در زمان حرکت، شاهد صدایی در قسمت کاپوت خواهید بود.

  • راهکار رفع مشکل

از یک تسمه دینام با کیفیت استفاده کنید تا دوام بیشتری داشته باشد، اما این را هم در نظر بگیرید که هر تسمه‌ای با هر کیفیتی در 60 یا 70 هزار کیلومتر باید تعویض گردد. برای جلوگیری از روشن شدن چراغ باطری ال 90، ساندرو، کپچر و… به طور مرتب به سرویس دوره‌ای بروید تا در آنجا از سفت یا شل بودن تسمه اطمینان حاصل شود و همچنین در صورت نیاز، تسمه دینام را تعویض کنند.

خرابی دینام

دیگر علت روشن شدن چراغ باطری می‌تواند خرابی دینام باشد که باید آن را با یک مولتی متر بررسی کنید. دینام سالم، تقریبا ولتاژی بین 13.8 تا 14.8 را نشان می‌دهد. هر عددی بیش از این باعث کم شارژی یا پر شارژی باتری خواهد شد و می‌تواند دلیل روشن شدن چراغ باطری باشد.

  • راهکار رفع مشکل

به طور معمول عمل بازسازی و تعمیر دینام در بیشتر موارد انجام نمی‌شود و معمولا در چنین شرایطی، دینام را تعویض می‌کنند.

شل بودن کابل‌های باتری

دیگر علت روشن شدن چراغ باتری در صفحه کیلومتر مربوط به کابل‌های باتری است که به خوبی در اطراف قطب‌های باتری قرار نگرفته‌اند. خرابی یا جدا شدن این کابل‌ها باعث می‌شود که باتری شارژ نشود.

  • راهکار رفع مشکل

اگر متوجه شل شدن کابل‌های باتری شدید، آن‌ها را همراه با انبردست یا آچار سفت کنید‌. بیش از حد پیچ‌ها را سفت نکنید؛ زیرا این امکان وجود دارد که به دلیل سفتی زیاد از بین بروند.

سولفاته شدن سر باتری به عنوان دلیل روشن شدن چراغ باطری

گاهی اوقات موادی که رسانایی ضعیفی دارند، قطب‌های باتری را می‌پوشانند که این عمل سولفاته شدن است و با رنگ‌های سبز، آبی و سفید دیده می‌شود. سولفاته شدن بر اتصال بین باتری و کابل‌های آن، تاثیر منفی می‌گذارد و دلیل روشن شدن چراغ باطری است.

  • راهکار رفع مشکل

در چنین شرایطی که دلیل روشن بودن چراغ باتری ماشین، سولفاته شدن قطب‌ها است باید با استفاده از مسواک و جوش شیرین، سر قطب‌ها را تمیز کنید.

استفاده از لوازم جانبی با قدرت بالا در ماشین

افراد بسیاری وجود دارند که بر روی خودروی خود، سیستم‌های صوتی قدرتمندی نصب می‌کنند. این سیستم‌ها، برق زیادی مصرف کرده و در نهایت منجر به روشن شدن چراغ هشدار باتری می‌شوند.

  • راهکار رفع مشکل

توصیه می‌شود به سیستم صوتی فابریک درون خودرو بسنده کنید. در صورتی که می‌خواهید سیستم قوی‌تر نصب کنید، قبل از آن از توان ماشین خود با خبر شوید.

بعد از روشن شدن چراغ باتری چه کار کنیم؟

حتی با دانستن پاسخ سوالات علت روشن شدن چراغ باتری ماشین چیست؟ یا علت سفت شدن فرمان ال نود چیست؟ و سوالاتی از این دست، بازهم توصیه ما به شما این است که در چنین زمان‌هایی با کارشناسان مجرب تماس بگیرید و کاری را خودسرانه انجام ندهید. در صورتی که نتوانستید با کارشناسان تماس بگیرید، مواردی که در ادامه گفته می‌شود را رعایت کنید.

خاموش کردن اتصالات برقی

دلیل روشن شدن چراغ باطری، هر چه که باشد بی ربط به اتصالات برقی خودرو نیست؛ بنابراین هر چه سریع‌تر اتصالات و تجهیزات برقی که در ادامه گفته می‌شود را خاموش کنید تا تخلیه الکتریکی باتری به حداقل ممکن برسد.

  • سیستم صوتی خودرو
  • کولر
  • برف پاک کن
  • چراغ‌ها

بررسی خودرو

در گوشه و کناری، ماشین خود را پارک کنید و مواردی که در ادامه شرح می‌دهیم را بررسی کرده تا بتوانید دلیل روشن خاموش شدن چراغ باطری را تا حدودی پیش بینی کنید.

  1. بست‌های باتری خودروی خود را بررسی کرده و بست‌های شل را سفت کنید.
  2. در صورت رسوب گرفتگی سر باتری با جوش شیرین یا آب داغ و مسواک، سر قطب‌ها را تمیز کنید.
  3. در صورت توان به بررسی فیوز و دینام نیز بپردازید.

دو مورد اولی که در بالاتر به آن اشاره شد را به راحتی می‌توانید بررسی کنید. اگر مشکل مربوط به این دو مورد نبود، احتمال وجود مشکلی در تسمه دینام، فیوزها و دینام است که توصیه می‌کنیم به تعمیرگاه تخصصی ما بیایید تا به صورت تخصصی علت روشن شدن چراغ هشدار باتری را تشخیص دهیم.

سخن پایانی

در این مطلب در رابطه با دلیل روشن شدن چراغ باطری، اطلاعاتی را بازگو کردیم‌. همچنین اقدامات لازم پس از روشن شدن چراغ هشدار باتری را برایتان شرح دادیم. برای این که چراغ‌های هشدار خودرو شما، کم‌تر روشن شوند به طور مرتب و در زمان‌های مقرر برای سرویس دوره‌ای به تعمیرگاه مراجعه کنید. در سرویس دوره‌ای در صورت نیاز تسمه دینام عوض می‌شود و همچنین تعویض دیگر تسمه‌های خودروهای مختلف مانند تعویض تسمه تایم ساندرو، ال نود، تالیسمان و… انجام می‌شود.

سوالات متداول

  1. روشن شدن چراغ باتری خودرو طبیعی است؟

بله روشن شدن چراغ هشداری باتری پس از روشن کردن خودرو، کاملا طبیعی است، اما روشن ماندن آن نشان‌دهنده وجود مشکلی در خودرو خواهد بود.

  1. پس از این که چراغ باتری روشن شد چه کاری انجام دهیم؟

با روشن شدن چراغ خودرو باتری، بهتر است اتصالات برقی را خاموش کرده و به بررسی بخش‌هایی که می‌توانید بپردازید.

  1. کدام اتصالات الکتریکی خودرو را در زمان روشن شدن چراغ باتری خاموش کنیم؟

اتصالاتی مانند کولر، سیستم صوتی، برف پاک کن و چراغ‌های ماشین را در زمان روشن شدن چراغ باتری خاموش کنید.

4. دلیل روشن شدن چراغ باطری چیست؟

دلیل روشن شدن چراغ باتری می تواند ضعف باتری خودرو، شل شدن یا پارگی تسمه دینام، شل بودن کابل های باتری، خرابی دینام و موارد دیگر باشد.

5/5 - (1 امتیاز)

محتوا های مفید دیگر

خطای steering not locked در مگان

خطای steering not locked در مگان

معنی خطای steering not locked در مگان چیست؟ خطای Steering Not Locked  در مگان یکی از مشکلات رایجی است که ممکن است...

تفاوت گیربکس cvt با at

تفاوت گیربکس cvt با at

تفاوت گیربکس cvt با at: بررسی همه جانبه تفاوت گیربکس cvt با at یکی از سوالات رایج میان رانندگان و علاقه‌مندان به خودرو...

علائم خرابی دسته موتور مگان

علائم خرابی دسته موتور مگان

علائم خرابی دسته موتور مگان: علائم و راهکارها دسته ‌موتور مگان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین قطعات داخلی خودرو وظایف مهمی...

همین حالا تماس بگیرید