علائم خرابی سنسور اکسیژن ال 90

علائم خرابی سنسور اکسیژن ال نود

دی 25, 1403

خانه » علائم خرابی سنسور اکسیژن ال 90

آخرین دیدگاه‌ها

دیدگاهی برای نمایش وجود ندارد.

علائم خرابی سنسور اکسیژن ال 90

همانطور که می‌دانید، سنسور اکسیژن در خودرو وظیفه اندازه‌گیری هوا به سوخت و ارسال آن به ای سی یو (ECU) را بر عهده دارد. همین فرایند به‌ ظاهر ساده، باعث عملکرد درست موتور خودرو می‌شود. از این‌ رو هرگونه علائم خرابی سنسور اکسیژن ال ۹۰ باعث عدم تنظیم دقیق سوخت و فرایند نامناسب احتراق در موتور شده و عملکرد خودرو را مختل خواهد کرد.

از طرفی این اختلال باعث ایجاد آلاینده‌های مضر محیطی و انتشار آن در هوا می‌شود. در ادامه این مقاله قصد داریم به ارائه مطالب مفید و کاربردی در مورد نشانه‌های بروز مشکل و خرابی در این قطعه و زمان تعویض آن بپردازیم.

نشانه های خرابی سنسور اکسیژن ال 90

سنسور اکسیژن و وظایف آن در خودرو ال ۹۰

قبل از پرداختن به علائم خرابی سنسور ال ۹۰، بهتر است با وظایف این قطعه مهم و کاربردی در خودروهای ال ۹۰ آشنا شوید. این سنسور که به سنسور لامبداء نیز شناخته می‌شود، مسئولیت سنجش و اندازه‌ گیری اکسیژن موجود در گازهای خروجی از اگزوز را بر عهده دارد.

در ادامه این اطلاعات به ایسیو یا مغز متفکر و واحد کنترل موتور ارسال می‌شود تا نسبت مناسب سوخت به هوا را تنظیم کند. به عبارت بهتر کارایی بهینه موتور، کاهش آلایندگی و افزایش طول عمر کاتالیست در خودروهای ال ۹۰ حاصل عملکرد درست سنسور اکسیژن است؛ بنابراین هرگونه اختلال و مشکل در آن، علاوه بر ایجاد آسیب به المان‌های ذکر شده، به عنوان یکی از دلایل افزایش مصرف سوخت ال ۹۰ شناخته می‌شود.

نشانه خرابی سنسور اکسیژن ال ۹۰

بیشتر اختلالات ایجاد شده در خودروها با بروز برخی علائم و نشانه‌ها خود را نشان می‌دهد. در ادامه برخی از این نشانه‌ها را برایتان لیست کرده‌ایم:

روشن شدن چراغ چک

یکی از مهم‌ترین علائم خرابی سنسور اکسیژن ال ۹۰ با روشن شدن چراغ چک نمایان می‌شود. تحت این شرایط، اولین گزینه‌ای که تعمیرکاران اقدام به بررسی و چک آن می‌کنند، سنسور اکسیژن خودرو است. لازم به ذکر است که روشن شدن چراغ چک دلایل دیگری نیز می‌تواند داشته باشد که با مراجعه به تعمیرگاه‌های متخصص این خودرو، می‌توان آنها را چک و بررسی کرد. بنابراین روشن شدن چراغ چک خودرو مهمترین روش تشخیص خرابی سنسور اکسیژن ال 90 است.

افزایش مصرف سوخت

چنانچه شاهد مصرف غیرمتعارف مصرف سوخت در خودرو ال ۹۰ شدید، یکی از مواردی که در اسرع‌ وقت باید آن را بررسی کنید وجود اختلال در سنسور اکسیژن است.

کاهش قدرت و شتاب خودرو

بروز اختلال در سنسور اکسیژن گاهی اوقات باعث کاهش محسوس قدرت و شتاب ال ۹۰ خواهد شد. از این‌ رو چنانچه شاهد کاهش بی‌سابقه قدرت موتور در خودرو شدید، حتماً سنسور اکسیژن خودرو را مورد بررسی قرار دهید.

لرزش و ناپایداری موتور

هرگونه لرزش غیرعادی در حالت درجا یا در هنگام رانندگی را می‌توان به عنوان یکی از علائم خرابی سنسور اکسیژن ال ۹۰ برشمرد. این لرزش‌ها می‌توانند در ابتدا خفیف باشند و با گذشت زمان شدت بگیرند.

بوی نامطبوع از اگزوز خودرو

از دیگر مواردی که با مشاهده آن باید اقدام به بررسی صحت سنسور اکسیژن کرد، استشمام بوی نامطبوع از اگزوز است. این بو در اثر سوختن ناقص سوخت در موتور خودرو ایجاد می‌شود.

دود سیاه از اگزوز

مشاهده دود سیاه و غلیظ از اگزوز خودرو، یکی از علائم خرابی سنسور اکسیژن به شمار می‌رود. ناگفته نماند که این مشکل نیز حاصل سوختن ناقص بنزین در موتور خودرو ال ۹۰ است.

صدای موتور

شنیده شدن صدای موتور تا حدی در همه خودروها طبیعی است؛ اما اگر این صدا زیاد شده و به‌صورت تق‌تق شدید شنیده شود جزو علائم خرابی سنسور اکسیژن ال ۹۰ محسوب می‌شود. عدم کنترل مخلوط هوا و سوخت با مقادیر بیش از حد کربن در محفظه‌های احتراق، باعث ایجاد این نشانه خرابی در خودروهای ال ۹۰ می‌شود.

اگر شما به دنبال پیدا کردن علت بالا رفتن آمپر آب ال ۹۰ هستید، می‌توانید در مقالات مجله رنوفرانس به پاسخ سوال خود برسید.

خرابی کاتالیزور

کاتالیزور در واقع بخشی از اگزوز محسوب می‌شود و شاید بسیاری افراد متوجه ارتباط این قطعه با سنسور اکسیژن نباشند؛ اما باید بگوییم خرابی سنسور اکسیژن باعث به ‌هم ‌خوردن توازن سوخت و هوا در زمان احتراق می‌شود که این احتراق نادرست، علاوه بر ایجاد آلودگی‌های محیط‌زیست، باعث خرابی کاتالیزور خودرو خواهد شد.

افزایش بیش از حد دمای گازهای آلاینده

سنسور اکسیژن به عنوان یک قطعه الکترونیکی، دارای آستانه تحمل دمای محدودی است. چنانچه به هر دلیلی دمای گاز خروجی موتور از حد خود فراتر رود منجر به خرابی این قطعه خواهد شد.

ایجاد رسوب و آلاینده‌ها در سنسور

از دیگر علائم خرابی سنسور اکسیژن ال نود  کیفیت پایین بنزین یا ظاهر شدن نشتی در قسمت‌های مختلف موتور خودرو است. بنزین بی‌کیفیت به علت داشتن کربن بیش از حد، باعث ایجاد رسوب در سطح سنسور اکسیژن می‌شود. وقتی این رسوبات با نشت مایعات دیگر همراه باشند، عامل ایجاد اختلال و خرابی در سنسور اکسیژن خواهند بود.

ریپ زدن ماشین

از آنجا که بروز این اختلال باعث به ‌هم‌ خوردن نسبت ترکیب سوخت و هوا می‌شود، با کاهش راندمان موتور خودرو مواجه خواهیم شد. این امر علاوه بر کاهش قدرت استاندارد و عادی موتور، گاهی اوقات موجب ریپ زدن خودرو در زمان حرکت خواهد شد.

سنسور اکسیژن چطور خراب می‌شود؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم دلایل و علل مختلفی در این امر دخیل است. در عین‌ حال استفاده از سوخت باکیفیت پایین را می‌توان به عنوان یکی از مهم‌ترین علائم خرابی سنسور اکسیژن ال ۹۰ قلمداد نمود. علاوه ‌بر آن، موارد زیر نیز می‌توانند عامل خرابی سنسور اکسیژن ال 90 باشند.

تشخیص خرابی سنسور اکسیژن ال 90

معیوب بودن و خرابی شمع‌ها

هرگونه اختلال و مشکل در شمع‌ها باعث احتراق ناقص می‌شود که از آن به عنوان یکی از علل خرابی قطعه سنسور اکسیژن یاد می‌شود.

ضربه‌های فیزیکی

هرگونه ضربه احتمالی به سنسور اکسیژن می‌تواند موجب خرابی یا معیوب شدن سنسور اکسیژن شود. با توجه ‌به اینکه این قطعه به ‌نوعی دارای ماهیت الکترونیکی است، از دوام و ایمنی لازم در برابر ضربات احتمالی برخوردار نیست، در نتیجه هرگونه ضربه ناشی از تصادف هر چند کوچک، به آن آسیب خواهد زد.

کارکرد زیاد خودرو

با توجه ‌به اینکه سنسور اکسیژن جزو قطعات مصرفی است، با گذشت زمان و افزایش کیلومتر خودرو دچار فرسایش می‌شود.

آلودگی با روغن یا ضد یخ

ازآنجایی‌که مایعات استفاده شده در خودروها اغلب دارای بافتی چرب و اسیدی هستند، نشت آنها بر روی سنسور اکسیژن از دیگر مواردی است که به عنوان علت خرابی این قطعه شناخته می‌شود.

زمان تعویض سنسور اکسیژن ال ۹۰

باتوجه‌به اینکه این قطعه در گذر زمان دچار فرسایش می‌شود، با بالا رفتن کیلومتر خودروی ال ۹۰ باید آن را تعویض کرد. بروز علائم خرابی سنسور اکسیژن تندر ۹۰، باعث تعویض زودهنگام سنسور اکسیژن خواهد شد. مواردی مانند: افزایش مصرف سوخت، کاهش عملکرد موتور و روشن شدن چراغ چک موتور.

در غیر این صورت این قطعه باید هر ۸۰ تا ۱۰۰ هزار کیلومتر تعویض شود. به همین دلیل بهتر است در زمان  سرویس‌های دوره‌ای موتور خودرو، از تعمیرکار بخواهید با استفاده از دستگاه دیاگ صحت و سلامت این قطعه را بررسی کرده و در صورت لزوم آن را تعویض کند. صدا دادن کمپرسور ال 90 نیز یکی از پرتکرارترین مشکلات کاربران است. اگر دوست دارید قبل از رخ دادن این اتفاق از راهکارهای آن باخبر باشد، حتما به مقاله علت صدای کمپرسور کولر ال 90 سر بزنید.

شستشوی سنسور اکسیژن

سلامت و عملکرد این قطعه، در کارکرد درست خودرو تاثیر مستقیم دارد. از این‌ رو بهتر است با انجام و بررسی‌های دوره‌ای هرگونه آلودگی ایجاد شده روی این قطعه را پاک‌سازی کنید. با این راهکار تا حد قابل‌توجهی مانع از به وجود آمدن علائم خرابی سنسور اکسیژن ال ۹۰ خواهید شد. در ادامه به فرایند شستشوی این قطعه اشاره خواهیم کرد:

  • سنسور اکسیژن را پیدا کنید.
  • به‌آرامی و با حوصله سوکت سنسور اکسیژن را از محل خود خارج کنید.
  • سنسور را به مدت یک شبانه ‌روز یا حداقل ۸ ساعت داخل یک ظرف بنزین قرار دهید.
  • بعد از اتمام این زمان قطعه را از ظرف بنزین خارج و به‌ وسیله یک ‌پارچه تمیز آن را خشک کنید.
  • بعد از اینکه قطعه به طور کامل تمیز و خشک شد، مجدداً آن را به موتور خودرو وصل کنید.

افزایش مصرف سوخت ال 90 نیز یکی از رایج ترین مشکلاتی است که برای دارندگان این خودرو رخ می دهد. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره این مشکل، به مقاله دلایل افزایش مصرف سوخت ال 90 مراجعه کنید.

خرابی سنسور اکسیژن چه پیامدهای منفی به همراه دارد؟

یکی از چالش‌هایی که با خرابی سنسور اکسیژن در خودروی ال ۹۰ به وجود می‌آید، رد شدن راننده در فرایند دریافت معاینه فنی است. در واقع خرابی این قطعه، باعث بالا رفتن بیش از حد حجم آلاینده‌های خروجی از اگزوز شده و در نتیجه آن، خودرو در تست اولیه معاینه فنی رد خواهد شد. همچنین مشکلات زیر نیز ممکن است در معاینه فنی نشان داده شوند:

  • مصرف بالا سوخت
  • کاتالیست آسیب ‌دیده
  • خرابی قطعات داخلی

به همین دلیل با انجام برخی نکات مراقبتی که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد، حتی‌الامکان باعث بالا رفتن عمر این قطعه در خودرو شوید:

  • ممانعت از روشن نگه‌ داشتن طولانی خودرو در حالت درجا
  • اطمینان از سلامت سیستم خنک‌کننده موتور خودرو
  • تعویض به‌موقع روغن‌ موتور خودرو

اگر اخیرا صداهای عجیبی از خودروی ال 90 خود می شنوید، حتما به مقاله علت صدای زیاد ال 90 سر بزنید.

جمع‌بندی

سنسور اکسیژن یکی از قطعات بسیار حیاتی در خودروهای مختلف محسوب می‌شود. این قطعه بسیار کوچک که قیمت چندانی هم ندارد نقش اساسی در عملکرد بهینه موتور، کاهش مصرف سوخت و کنترل آلایندگی‌ها دارد. از این ‌رو با مشاهده هر یک از علائم خرابی سنسور اکسیژن ال ۹۰ و برای ممانعت از آسیب به قسمت‌های مختلف موتور باید نسبت به تعویض آن اقدام شود.

از جمله شایع‌ترین نشانه‌های خرابی این قطعه  می توان به: مصرف بالای سوخت، مشاهده خروج دود سیاه و غلیظ از اگزوز، بوی نامطبوع از اگزوز، پایین آمدن عملکرد و شتاب خودرو، روشن شدن چراغ چک و… اشاره کرد. در نهایت باید بگوییم با انجام تعمیرات دوره‌ای و منظم موتور خودرو می‌توانید این علائم را سریع‌تر شناسایی کرده و در صورت لزوم اقدام به تعویض قطعه مربوطه کنید.

برای گرفتن راهنمایی در مورد نحوه تعویض رادیاتور بخاری ال ۹۰ یا مواردی از این قبیل، مشاورین ما در رنوفرانس می‌توانند به شما کمک کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید از طریق پل‌های ارتباطی مندرج در صفحه اصلی سایت با متخصصان در ارتباط باشید.

5/5 - (4 امتیاز)

محتوا های مفید دیگر

خطای steering not locked در مگان

خطای steering not locked در مگان

معنی خطای steering not locked در مگان چیست؟ خطای Steering Not Locked  در مگان یکی از مشکلات رایجی است که ممکن است...

دلیل روشن شدن چراغ باطری

دلیل روشن شدن چراغ باطری

دلیل روشن شدن چراغ باطری چیست + راهکارها روشن شدن چراغ باتری خودرو می‌تواند نشان‌دهنده‌ مشکلات جدی در سیستم الکتریکی...

تفاوت گیربکس cvt با at

تفاوت گیربکس cvt با at

تفاوت گیربکس cvt با at: بررسی همه جانبه تفاوت گیربکس cvt با at یکی از سوالات رایج میان رانندگان و علاقه‌مندان به خودرو...

همین حالا تماس بگیرید