هواگیری رادیاتور ماشین ال 90

هواگیری رادیاتور ماشین ال 90

اسفند 8, 1403

خانه » هواگیری رادیاتور ماشین ال 90

آخرین دیدگاه‌ها

دیدگاهی برای نمایش وجود ندارد.

هواگیری رادیاتور ماشین ال ۹۰ چطور انجام می شود؟

همان‌طور که می‌دانید، رادیاتور خودرو با جریان دادن آب ‌خنک در لوله‌ها حرارت بالای موتور را پایین می‌آورد. از جمله مشکلاتی که عملکرد این قطعه مهم را با اختلال مواجه می‌کنند، ورود هوا به لوله‌ها و شلنگ‌های آن است. این مشکل به دلایل متعددی ممکن است بروز بدهد.

در این شرایط، فرایند خنک‌سازی اجزای موتور به‌خوبی انجام نشده و در نتیجه آسیب‌های متعددی به آن وارد می‌شود. تنها راه‌حل رفع مشکل فوق، هواگیری رادیاتور ماشین ال ۹۰ است. در واقع ضروری است که هر چند وقت یکبار این کار را انجام دهید تا از بروز هرگونه اختلال در عملکرد رادیاتور جلوگیری کنید.

هواگیری ال نود

هواگیری ال ۹۰ چه زمانی بهتر است انجام شود؟

به ‌طور کلی در صورتی‌ که با نشانه‌های زیر مواجه شدید، ضروری است خودرو را در اولین فرصت به تعمیرگاه متخصص برسانید تا هواگیری رادیاتور را برایتان انجام دهد.

بیشتر بخوانید: علائم خرابی دسته موتور مگان چیست و چه راهکارهایی دارد؟

کاهش مداوم سطح سیال خنک‌کننده

اگر با مشکل دائمی کاهش سطح آب در رادیاتور مواجه هستید، احتمال ورود هوا به رادیاتور وجود دارد. این مشکل به دلیل بروز نشتی یا خرابی هر یک از المان‌های رادیاتور رخ داده می‌دهد.

اختلال در سیستم بخاری خودرو

در صورتی ‌که احساس کردید شدت گرمای بخاری بی‌دلیل کاهش یافته است، به‌احتمال زیاد باید هواگیری رادیاتور ماشین ال ۹۰ انجام شود. در حقیقت وجود هوا در کانال‌های بخاری موجب کاهش حرارت آن خواهد شد. گاهی نیاز به تعویض رادیاتور بخاری ال ۹۰ نیز می‌شود که در این مورد باید به یک تعمیرگاه معتبر مراجعه کنید.

تورم غیرعادی شلنگ‌های رادیاتور

برخلاف دو نشانه قبلی که در عملکرد المان‌های داخلی خود را نشان می‌دادند، این نشانه کاملا ظاهری و قابل ‌مشاهده است. به عبارت بهتر، اگر متوجه تغییر شکل غیرعادی شلنگ‌های رادیاتور شدید آن را به‌عنوان ضرورتی برای هواگیری ال نود محسوب کنید. گفته می‌شود که این مشکل به علت خرابی واشر سرسیلندر رخ می‌دهد.

جوش آوردن خودرو و هواگیری رادیاتور ماشین ال 90

بارزترین علامت ورود هوا به رادیاتور، بالا رفتن ناگهانی آمپر و جوش آوردن ماشین است. در این شرایط مشکل را می‌توان به‌صورت موقت با ریختن آب روی دریچه رادیاتور حل کرد، البته این کار باید با احتیاط کامل انجام شود. پس از پایین آمدن آمپر بهتر است دراسرع ‌وقت خودرو را به تعمیرگاه منتقل کنید.

آیا تعویض آب رادیاتور و هواگیری یکی هستند؟

برخلاف نظر برخی از افراد تعویض و هواگیری رادیاتور ماشین ال ۹۰ دو مسئله کاملاً متفاوت هستند. به‌ طور کلی مایع رادیاتور شامل آب و محلول خنک‌کننده است که پس از نهایت یک سال خاصیت خود را از دست می‌دهد، البته در شرایطی که دائماً نیاز به سرریز کردن آب رادیاتور نباشد!

در چنین شرایطی باید آب رادیاتور به طور کامل عوض شود؛ بنابراین هدف از هواگیری، خارج ساختن هوای اضافی از مخزن رادیاتور و منظور از تعویض آب رادیاتور، تخلیه کامل و سرریز کردن مجدد آن است. در ادامه مطلب مراحل انجام هر دو فرایند را برایتان شرح خواهیم داد.

توجه داشته باشید که هواگیری رادیاتور نمی‌تواند دلیل افزایش مصرف سوخت ال ۹۰ باشد و برای رفع این مشکل نیز باید به یک متخصص باتجربه مراجعه کنید.

مراحل تعویض آب رادیاتور ماشین ال 90

پیش از هر چیزی باید بگوییم انجام این کار بهتر است توسط فرد متخصص انجام شود؛ اما اگر خودتان تخصص کافی در این زمینه را دارید باید طبق مراحل زیر پیش بروید:

1. تهیه آب رادیاتور

از آن جایی‌ که نسبت ترکیب آب و مایع خنک‌کننده بر اساس نوع ماشین متفاوت خواهد بود باید حتماً آب رادیاتور مناسب ال ۹۰ را خریداری شود؛ اما در صورتی‌که تصمیم دارید خودتان محلول موردنظر را تهیه کنید، باید مقدار ۲ لیتر ضد یخ را با حجم متناسب آب ترکیب کنید. مقدار آب مقطر معمولاً بسته به حجم مخزن رادیاتور مشخص می‌شود.

2. فراهم کردن مقدمات کار

ابتدا باید خودرو روی یک سطح صاف پارک شود. در صورتی ‌که مدتی با ماشین رانندگی کرده‌اید کمی زمان لازم است تا اجزای موتور خنک شوند. در ادامه برای رعایت ایمنی دستکش بپوشید. سپس خودرو را با جک بالا ببرید به حدی که بتوان یک سطل برای تخلیه آب رادیاتور زیر آن قرار داد. حالا باید اتصال باتری را قطع کنید و یک بررسی کلی روی سلامت شیلنگ‌ها و لوله‌های رادیاتور انجام دهید.

3. تخلیه آب رادیاتور

برای انجام این کار ابتدا باید شیر تخلیه را پیدا کرده و آن را باز کنید تا مایع رادیاتور در سطلی که زیر خودرو قرار داده‌اید به طور کامل تخلیه شود.

4. چک سلامت درپوش رادیاتور

پس از تخلیه شدن آب رادیاتور پیچ تخلیه را کامل ببندید. در ادامه بررسی اجمالی روی درپوش داشته باشید تا از سلامت آن اطمینان حاصل کنید. به خاطر داشته باشید که هرگونه شکستگی یا خرابی این درپوش، منجر به بروز علائم هواگیری رادیاتور ماشین ال ۹۰ خواهد شد.

5. شست‌ و شوی رادیاتور با محلول مخصوص

با کمک قیف، محلول مخصوص شست‌و‌شو را درون مخزن رادیاتور بریزید و در پوش آن را ببندید. سپس اتصال باتری را وصل کرده، خودرو را روشن کنید و بخاری را بزنید. پس از این کار ۱۰ دقیقه زمان بدهید تا محلول موردنظر در تمامی انشعابات رادیاتور بچرخد و آنها را تمیز کند.

در ادامه، خودرو را مجدداً خاموش کنید و زمان بدهید تا خنک شود، سپس دوباره مایع داخل رادیاتور را تخلیه کنید. برای ‌آنکه از تمیز شدن کامل رادیاتور و تخلیه رسوبات مطمئن شوید، شیلنگ رادیاتور را شل کرده و آب لوله‌کشی را با فشار به داخل آن هدایت کنید. در نهایت با جدا کردن این شیلنگ می‌توان رسوب احتمالی را کاملاً تخلیه کرد.

6. ریختن آب رادیاتور جدید

پس از انجام تمامی مراحل گفته شده حالا باید آب رادیاتور جدید در محفظه بریزید. یک ‌بار دیگر بسته بودن شیر تخلیه را چک کنید و در آخر درپوش رادیاتور را ببندید. در آخر، خودرو را استارت بزنید تا آب رادیاتور جدید داخل لوله و شیلنگ‌ها در سراسر موتور جریان یابد. دقت داشته باشید که نداشتن آب کافی علت صدای زیاد موتور ال ۹۰ نمی‌تواند باشد.

مراحل هواگیری رادیاتور ماشین ال ۹۰

برای انجام این کار باید بدانید که پیچ هواگیری رادیاتور ال ۹۰ کجاست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که این پیچ در قسمت بالای گیربکس و در سمت راننده قرار دارد.

هواگیری ال 90

در ادامه مراحل انجام هواگیری رادیاتور را برایتان شرح خواهیم داد:

  1. پیش از هر کاری باید خود را پارک کنید و زمان بدهید تا موتور و اجزای داخلی خنک شوند.
  2. سپس درب مخزن انبساط را باز کنید تا فشار داخل آن تخلیه شود.
  3. در ادامه به کمک پیچ‌گوشتی پیچ هواگیری خودرو را آرام ‌آرام باز کنید. توجه داشته باشید که این پیچ نباید به طور کامل باز شود، همین اندازه که هوا بتواند خارج شود کفایت می‌کند.
  4. حالا مایع رادیاتور را کم‌ کم داخل مخزن انبساط بریزید و این کار را تا زمانی ادامه دهید که مقداری از مایع بدون حباب از پیچ هواگیری بیرون بزند.
  5. پس از تنظیم شدن مقدار آب و هواگیری رادیاتور ماشین ال ۹۰، به ترتیب پیچ هواگیری و درپوش مخزن انبساط را به طور کامل ببندید
  6. در آخر، خودرو را استارت بزنید و ده دقیقه صبر کنید تا خودرو عملکرد استاندارد را از سر بگیرد.

نکات مهم هواگیری رادیاتور ماشین ال ۹۰

در صورتی‌ که مراحل هواگیری رادیاتور خودرو را خودتان انجام می‌دهید، توجه به نکات زیر ضروری است:

  • حتما پیش از انجام کار، اجازه دهید موتور ماشین خنک شود.
  • سلامت درپوش‌ها و شیلنگ‌های رادیاتور را به طور کامل مورد بررسی قرار دهید.
  • پس از هواگیری رادیاتور ماشین ال90، مجدداً سطح آب آن را چک کنید و اگر لازم بود مقدار بیشتری آب رادیاتور اضافه کنید.

جمع‌بندی

یکی از مشکلاتی که عملکرد رادیاتور را با اختلال مواجه می‌کند، ورود هوا به مخزن آن است. این مشکل به دلایل مختلفی رخ می‌دهد؛ اما چیزی که اهمیت دارد این است که اگر نسبت به آن بی‌توجهی شود مشکلات بزرگی را پدید خواهد آورد.

توجه به علامت‌هایی که نیاز به هواگیری رادیاتور ماشین ال ۹۰ را گزارش می‌کنند می‌توان به جوش آوردن خودرو، کاهش حرارت بخاری، تورم غیرعادی شیلنگ‌های رادیاتور و کاهش دائمی آب رادیاتور اشاره کرد. فراموش نکنید که تعویض آب رادیاتور و هواگیری دو مسئله کاملا متفاوت هستند و نباید آنها را با یکدیگر اشتباه بگیرید.

هواگیری رادیاتور به معنای تخلیه هوای اضافی در مخزن است، در حالی‌ که تعویض آب رادیاتور به تخلیه کامل و جایگزینی مجدد با مایع جدید اشاره دارد. برای پیدا کردن علت صدای زیاد موتور ال ۹۰ و مشکلات دیگر در خودروی خود می‌توانید از متخصصین ما در تعمیرگاه رنوفرانس کمک بگیرید.

محتوا های مفید دیگر

خطای steering not locked در مگان

خطای steering not locked در مگان

معنی خطای steering not locked در مگان چیست؟ خطای Steering Not Locked  در مگان یکی از مشکلات رایجی است که ممکن است...

دلیل روشن شدن چراغ باطری

دلیل روشن شدن چراغ باطری

دلیل روشن شدن چراغ باطری چیست + راهکارها روشن شدن چراغ باتری خودرو می‌تواند نشان‌دهنده‌ مشکلات جدی در سیستم الکتریکی...

تفاوت گیربکس cvt با at

تفاوت گیربکس cvt با at

تفاوت گیربکس cvt با at: بررسی همه جانبه تفاوت گیربکس cvt با at یکی از سوالات رایج میان رانندگان و علاقه‌مندان به خودرو...

همین حالا تماس بگیرید